Vrasna

vrasna

Vrasna

U podnožju planine Kerdilia u regiji Sveti Đorđe leži stara Vrasna, a samo 2 km niže na obali su nova turistička naselja Paralia Vrasna i Nea Vrasna.Vrasna je na oko 70 km od Soluna i Kavale, između Asprovalte (500 m), i Stavrosa (6 km) sa kojima je povezana širokom peščanom plažom nagrađivanom „plavom zastavom“ Evropske unije, kao i predivnim popločanim i uređenim šetalištem uz more.

Plaža je vrlo široka a, u zavisnosti od lokacije peščana ili od sitnog šljunka. 

Modernim auto putem do Vrasne se od Soluna stiže za oko sat vremena. Auto put dalje nastavlja ka istoku prema Kavali, Keramotiju gde se ukrcava na trajekt za ostrvo Tasos. Put dalje vodi ka istoku Grčke i granici sa Turskom. prirodnu granicu između Grčke i Turske čini reka Evros ili srbima i bugarima poznata po imenu reka Marica.

Vrasna paralija je ustvari obalni deo ili plaža gradića Vrasne. Odmah naslonjena na Vrasnu nalazi se Nea Vrasna, te se dalje naslanja i lepo mesto Asprovalta. Na glavnom putu od Stavrosa do Asprovalte, baš kod mesta Vrasna Paralija, nalazi se super-market Lidl, dok se kod Nea Vrasne nalaze dva super Marketa Masutis i Discount market, gde se zaista po povoljnijim cenama može kupovati sve. Od hrane, kućnih potrepština, hemije, voća i povrća i svega ostalog…

Ovog leto u našoj ponudi je veliki izbor apartmana u Vrasni, Nea Vrasni i Vrasni Paraliji.

Ponuda smeštaja u Vrasni