Tasos

Tasos

Tasos je jedno od najmanjih ostrva a ujedno i najlepših ostrva u severnom Egeju. Našim turistima je omiljeno ostrvo što zbog svoje blizine, tako i zbog priorodnih lepota koje karakterišu ovo ostrvo. Tasos je najsevernije grčko ostrvo, obima oko 100 kilometara. Udaljeno je od kopna oko 8 kilometara. Geografski, opripada oblasti Trakija, a politički je uvršteno okrug Kavala. Površina Tasosa iznosi okruglo 390 km², što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke, a glavne odlike su mu prijatna klima, brojne mirne plaže i divlje uvale, na kojima možete uživati i odmarati se daleko od buke i saobraćaja.Zbog svoje bujne vegetacije još ga zovu i plutajuća šuma. Plaže su ono što je najlepše na ostrvu Tasos. Toliko ih ima da je nemoguće  nabrojati ih. Pomenućemo samo one najpoznatije. Makrijamos, Tripiti, Metalija, Pefkari, Psili Amos, Aiki, San Antonio, Golden beach, itd.

Pregled ponude po letovalištima

Samo ostrvo Tasos je vrlo mirno i stoga je pravi izbor za porodice sa decom i parove koji traže ušuškan romantični odmor. Tasos krase tradicionalna sela, peščane plaže, živopisne grčke taverne i tirkizno more koje je zaštitni znak ostrva. Lako ćete se upoznati sa celim Tasosom jer je mreža puteva vrlo dobro urađena tako da je svim turistima istraživanje njegovih skrivenih bogatstava pravi užitak.

Ovde je veoma popularno slatko od bundeve, zelenih (neuzrelih) smokava, oraha, narandžine kore, masline, maslinovo ulje, ratluke, pastela (table meda sa susamom, bademom, lešnikom, pistaćima ili orasima), gurabije… Ukoliko šetate sa decom, a udovoljavate njihovim željama bar tokom tog desetodnevnog odmora, pripremite sitan novac (po pola evra), jer na svakom uglu i pored svakog kioska postoje one igračke (konji, slonovi, automobili, svemirski brodovi) za ljuljanje / vožnju, čija ta dva-tri minuta koštaju pedeset centi.