Stavros

stavros letovanje
stavros plaza

Stavros letovanje

Stavros je mali gradic od oko 4000 stanovnika lociran u zalivu Stimonikas u podnozju planine H0lomontas.Stavros je jedno od naj popularnijih Grckih letaovalista.Nasi turisti obozavaju ovo mesto kako zbog plaze tako zbog atmosfere ovog malog ali simpaticnog mesta.
Udaljen je od Soluna svega 70 km i do njega se lako stize auto putem od Soluna i jednim delom(oko 20km) magistralnim putem.Plaze u Stavrosu su uglavnom pescane i oznacene su plavom zastavicom koju dodeljuje Evropska unija za ciste i kvalitetne plaze.Ulazak u vodu je postepen tako da prilagodljiv i za malu decu.Ukoliko na letovanje odete autobusom, a želite bolje da upoznate Stavros i okolinu u rent-a-karu možete iznajmiti automobile, motocikle, bicikle za nekoliko desetina evra za celodnevnu vožnju. U samom centru, nadomak luna parka je početna stanica vozića, odakle se putnici ukrcavaju i kreću u polučasovni obilazak grada, u šta je uključena i poseta starom delu grada. Šoping u Stavrosu mogućje samo u kasnim popodnevnim satima, kada se otvaraju brojne prodavnice i suvenirnice i tada glavna ulica bude puna radoznalih turista.
Ako pak želite na letovanju da upoznate i deo grčke kulture i istorije, imate mogućnost da obiđete arheološke lokalitete i druge zanimljivosti kao što je drevna Stagira, rodno mesto Aristotela, gde se može videti prelepa statua podignuta njemu u čast. Takođe može se posetiti i stara Aretuza, zamak Artemizio. Iz Stavrosa postoje i organizovani polasci za Solun, Svetu goru, Meteore… Pa ako vam je usled ove ekonomske krize i istanjenih novčanika ipak ostalo nešto novca, poseta Stavrosu ovoga leta mogla bi da bude idealna. Ovaj gradićje za 30 odsto jeftiniji od ostalih grčkih letovališta.
Turisticka agencija Happy tours i ove kao i prethodnih godina ima ponudu kako apartmanskog tako i hotelskog smestaja u Stavrosu.Trudili smo se da odnos cene i kvaliteta smestaja bude adekvatan ocekivanom od strane svakog turiste.

Ponuda smeštaja u Stavrosu