Skiatos

Skiatos 

Skiatos pripada grupi ostrva Sporadi. Kod nas to je najpoznatije i najpopularnije ostvo u ovom delu Grčke .Pored Skiatosa popularni su još Skopelos i Alonisos kao veća ostrva u ovom delu. Sporadi imaju ukupno 24 ostrva. Skiatos spada u manja ostrva čiji je prečnik svega 18 km. Ukupna površina ostrva je 48 km2 dok je ukupna dužina prelepe obale 44 km. Do ostrva se stiže avionom do samog grada Skiatos ili brodom iz pravca Volosa.

Južni deo ostrva je prepun prelepih peščanih plaža od kojih možemo izdvojiti: Megali Amos (Veliki pesak) koja se prostire od samog grada prema jugu i do nje se može doći peške i zato je nazivaju gradskom plažom. To je uzana plaža na kojoj je smešten veliki broj hotela i privatnog smeštaja. Kombinacija sitnog šljinka i peska. Kanapica je plaža koja se nastavlja dalje prema jugu i nalazi se na oko 5 km udaljenosti od grada (12. bus stanica). Jedna od najlepših plaža na ostrvu. Vromolimnos je popularna plaža sa velikim plažnim barom, oko koga se prave večernje žurke i u poslednje vreme stiče sve više pristlica ovakvog vida turizma. Kombinacija sunčanja, kupanja i igre. Agia Paraskevi (Sveta Petka) je prelepa plaža okružena bujnim zelenilom. U nepsredmoj blizini protiče reka što ovom delu daje posebnu čar. Trulos je jedna od najpopularnijih plaža koja je dobila ime po malom ostrvcetu koje se nalazi preko puta plaže. Veoma je lepo sređena i turisti rado dolaze na nju. Udaljena je oko 10 km od grada Skjatosa. Kukunarijes (Šišarka) je sigurno najčuvenija i najlepša plaža ostrva. Proglašena je najlepšom plažom na celom Mediteranu i spravom je ponos ostrva. Između plaže i kopna nalazi se malo jezerce Strfilijas sa slatkom vodom. Ovo bajkovito mesto je pod državom zaštitom i saštitom Evropske Unije. Zvanično je uvrštena među 10 najlepših plaža na svetu. Ovo je samo jedan deo prelepih plaža ovog smaragdnog ostrva.

Ponuda smeštaja

Sam grad Skiatos je posebna priča.Noćni život na ostrvu odvija se u njegovom glavnom gradu Skiatosu koji ima živahni, kosmopolitski duh i raznovrsnu ponudu zabave i noćnog provoda takvu da ni za 10 dana ne možete obići sva mesta (restorane, pabove, taverne, barove, diskoteke). Glavna ulica je korzo i praktično pešačka zona sa mnoštvom radnji, butika i mušterija. Odvojeni od središnjeg jezgra grada duž obale su izvrsni noćni klubovi a ima ih i na stepenicama ka staroj luci, a u njima mladi sede na podu na karakterističnim jastucima.
U našoj ponudi se nalaze hotelski i apartmanski smeštaj sa rasponom od 2-5 zvezdica.