Rim avionom 4 noćenja

Rim avionom 4 noćenja

Datum: 04. NOV. – 08. NOV. 2017 

RIM, glavni grad moderne Italije i Velikog Rimskog carstva. Po mnogima Rim je fatalni „večni grad“  i poseban je po mnogo čemu. Odlikuje ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu, Vatikanom, gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Cena aranžmana: 245 € po osobi

Hotel sa 3* u centru Rima

1. dan (subota) BEOGRAD-RIM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 05.00 časova. Poletanje aviona u 07:05 (let JU 530). Dolazak na aerodrom Leonardo da Vinči u Rimu oko 08:35 časova. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini… Transfer do hotela u centru grada. Smeštaj. U popodnevnim časovima fakultativni izlet “ANTIČKI RIM”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je nastao drevni grad. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života.

Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” graditeljstva Starog sveta u kome ćete osetiti atmosferu borbe gladijatora, mesta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. Brežuljak Palatino, mesto na kome je po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (nedelja) RIM

Doručak. Odlazak sa stručnim vodičem na pešačku turu grada. Obilazak crkve Santa Maria Maggiore, Sv.Petar u lancima, Koloseum i Foruma najveći i najznačajniji lokalitet antičkog Rima, piazza Venezia, Pantenon, Fontana di Trevi, piazza Navona, španske stepenice. Osetićete i uveriti se u ispravnost teze da svi putevi vode u Rim. Stari duh koji i najskeptičnije ostavlja bez daha, gde svaki detalj govori o veličini civilzacije i svedoči o moći tadasnjeg Rima. Svaki kamičak govori neku svoju priču, videćete gde su prestižni Rimljani provodili vreme u praćenju borbi gladijatora. Sama pomisao da je Rim bio prestonica tadašnjeg sveta i razmišljanje o veličini carstva, koje se protezalo od Brirtanije do Sirije uliva strahopoštovanje svakoga. Na brdu Palatino po legendi vučica je odgojila Romula I Rema mitske osnivače Rima. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do nekog od reprezentativnih restorana u Rimu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (ponedeljak) RIM-VATIKAN

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izletI, poseta Vatikanskim muzejima i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: videćemo najznačajnije delove zbirki Vatikanskih kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka, Rafaleove sobe. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Peruđina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelanđla. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontroverzni Bernini. Noćenje.

4. dan (utorak) ANTICKI RIM

Doručak. Fakultativni izlet “ANTIČKI RIM”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta Antičkog Rima: Koloseum,Forumi,Palatino.Mesto gde su kroz trijumfalnu kapiju prolazile pobedničke legije i slavile se pobede.Videćemo i upoznati se sa detaljima Koloseuma čuda graditeljstva tog vremena.Osetićemo duh borbi gladijatora i osetiti kroz priču svirepost i oholost vladara sveta.Prolazeći kroz forume uverićete se u snagu i osetiti organizovanost najveće civilizacije tog doba.Brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana.Videćemo Kaptiol-Kampidoljo jedno od sedam brda Rima za čiji današnji izgled je zasulžan genije Mikelanđelo na kome se nalaze:muzej Kapitolini,statua Marka Aurelija,Kapitolske stepenice remek delo renesanse.

5.dan (sreda) RIM – BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Dan za slobodne aktivnosti. Fakultativno poseta Tivoliju i vili D’Este koju je izgradio kardinal Hipolit II D’Este potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Videćemo fantastične Berninijeve fontane čiji vodoskoci proizvode zvukove koji imitiraju cvrkute ptica, prelepe mozaike iz svakodnevnog života, kolekciju slika i drugih poklona koje je kardinal dobijao na poklon sa svih dvorova tadašnjeg vremena. Čućemo zanimljive priče koje su pričali najznačajniji intelektualci tog vremena provodeći vreme u prelepim baštama ovog kompleksa. Tranasfer do aerodroma Leonardo da Vinči. Poletanje aviona za Beograd 20:25. Dolazak na aerdrom Nikola Tesla je u 22:00. Kraj programa.

U cenu putovanja je uračunato:

 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Rim – Beograd
 • transferi aerodrom – hotel – aerodrom
 • smeštaj u hotelu sa 3* u centru grada, usluga na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, asistencija lokalnog vodiča INO partnera
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja aranžmana.

U cenu putovanja nije uračunato: 

 • Sve avio takse u iznosu od 108.05€ (16.94 € taksa Bgd aerodroma, 42.83€ taksa aerodroma Fiumicini, 3.30€ bezbedonosna taksa aerodroma Beograd, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YQ taksa koja trenutno iznosi 44 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu.
 • Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • Obavezna gradska komunalna taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 4* – 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi, placa se na recepciji hotela
 • Individualni troškovi i ostali nepomenuti troškovi.
 • Fakultativni izleti i ulaznice.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti I ulaznice:

 • Koloseum 40 € (sa ulaznicma za lokalitete),
 • pešačka tura sa lokalnim vodičem 20 €,
 • Sikstinska kapela i Vatikanski muzeji 45 €,
 • Tivoli 50 €.
 • Prevoz metroom nije uključen u cenu izleta

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguca iskljucivo NA UPIT uz navedenu doplatu.
 • Deca do 2 godine placaju 190 € imaju besplatan smeštaj u zajednickom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu.
 • Deca od 2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka aranžmana.
 • Mogućnost plaćanja na rate bez kamate, čekovima građana, do 15. decembra 2017. godine
 • Putem administrativne zabrane (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa agencijom Happy tours)
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane HAPPY TOURS-a
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
 • Kreditnim karticama Banke Poštanska štedionice (VISA CLASSIC) na 10 rata, uz uvećanje od 5% na cenu aranžmana.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije “HAPPY TOURS” usklađeni sa YUTA standardom — Licenca Ministarstva Turizma OTP 43/2016 od 23.02.2016. godine

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije HAPPY TOURS Beograd licenca kod APR broj OTP 43/2016