Prag autobusom

prag-1
prag-2

Prag autobusom  

Prag  je glavni i  najveći grad Češke i predstavlja  njeno kulturno i privredno središte.Ima oko 1,2 miliona stanovnika i jedan je od najlepših prestonica Evrope.Smešten je u središnjem delu Češke na reci Vltavi. Prag ima dobro očuvanu srednjevekovno gradsko jezgro: Hradčani i Mala Strana na levoj obali kao i Stare Mesto i Nove Mesto (Stari i Novi grad) na desnoj obali Vltave. Od 1992. stari deo Praga uvršten je u UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi. Prag je godine 2000. Bio jedna od evropskih prestonica kulture.Zapadno od grada je Bijela gora, a južno gora Čihadlo. Klima je umerena, a na prostoru grada se mešaju kontinentski i okeanski uticaji na klimu. Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

Prag autobusom – cenovnik  3 noćenja (proleće / leto)

Prag autobusom gradske ture cenovnik Happy tours

Prag autobusom – cenovnik  3 noćenja (jesen)

rag autobusom gradske ture cenovnik jesen Happy tours

1. Dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan: PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan: PRAG – KARLOVE VARI – PRAG
Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u pivnicu. Noćenje.

4. Dan: PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5.Dan: PRAG – KARLŠTAJN – PRAG
Doručak. Fakultativno: Razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Prag. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

6. Dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) I ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €; KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

POPUSTI I DOPLATE:
deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 €,
doplata za 1/1 sobu 45 €

ARANŽMAN OBUHVATA:
prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV, dvd),
smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
razgledanja i obilaske prema programu,
usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,
usluge pratioca grupe tokom putovanja,
agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
individualne troškove,
međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 721,00 dinar, od 19 do 70 godina 1.080,00 dinar i od 71 do 86 godina 2.162,00 dinara,
fakultativne izlete.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.04.2017. godine (za programe u januaru); do 20.06.2017. godine (za programe u februaru i martu); do 20.08.2017. godine (za polaske u aprilu i maju); uz uvećanje od 1,5% na mesečnom nivou;
3) 30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
4) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa);

Minimum za realizaciju putovanja je 70 putnika.

NAPOMENA:
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
Karlove Vari – 25 € odrasli / 15 € deca,
Pivnica (večera i jedno pivo) – 20 € odrasli / 15 € deca,
Poseta dvorcu Karlštajn – 20 € odrasli / 15 € deca,
Poseta Drezdenu – 30 € odrasli / 20 € deca,
Vožnja brodom po Vltavi – 10 € odrasli / 8 € deca
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.