Potos letovanje

Potos Letovanje
Potos Letovanje

Potos letovanje

Potos je malo mestašce, izuzetno simpatično i omiljeno kod većine turista, a nalazi se na jugozapadnom delu ostrva Tasos. Potos je ispresecan malim uskim ulicama sa mnogo taverni, kafea, restorana, prodavnica, butika koji ulepšavaju i upotpunjuju boravak u samom letovalištu. Potos je mirno mesto, ideaalno za odmor kako za porodice sa decom, tako i za parove, ali i za starije turiste koji vole mirniji odmor, lepe plaže i čisto more. Potos ima i gradsku plažu ali i prelepe plaže koje ga okružuju.

Potos je idealna tačka za obilazak celog ostrva Tasos. Turisti koji dođu sopstvenim prevozom ili oni koji iznajme auto preko rent-a-car agencija, mogu da biraju da li da krenu na istočnu ili zapadnu stranu ostrva Tasos i na taj nači obiđu poznate plaže i ostala turistička mesta. Potos je od Limenasa, glavnog grada Tasosa udaljen skoro isto kilometara na bilo koju stranu da se krene. 

Svakako treba posetiti mesto Teologos, Limenariju, zatim manastir Svetog Arhanđela Mihajla, popularne plaže koji ima zaista mnogo, mesto Golden beach i Skalu Potamiu, kao i sam glavni grad Limenas.

Meštani Potosa su gostoprimljivi i obavezno preporučujemo svakom turisti da kupi maslinovo ulje i masline, domaće proizvodnje, koje je zaista vrhunskog kvaliteta, Isto važi i za med.

Smeštajni kapaciteti su brojni. Od studija, apartmana, preko vila i hotela, ima svega, za svačiji ukus. Kada pomislite Potos letovanje, znajte da je to pomisao na miran odmor i uživanje u prirodnim lepotama Tasosa.

Apartmani i studija

Hoteli