Posidi

Posidi

Posidi  je malo mestašce, koje se nalazi na zapadnoj strani Kasandre, prvog prsta poluostrva Halkidiki. Udaljeno je od Soluna svega 85 km. Mesto je prepoznatljivo po svetioniku napravljenom još pre nekoliko vekova. Letovanje u mestu Posidi je pravi užitak. To je jedno živopisno mesto prepoznatljivo po svojoj velikoj peskovitoj plaži. Posidi je idealno mesto za porodični odmor za sve one željne mirnog odmora  bez gužve i saobraćaja. Okrenuto je prema Solunskom zalivu i ima odličn položaj prema zalasku sunca. Zato je u predvečerje u ovom mestu prava idila uz zalazak sunca. Posidi ima dosta tavernica i ribljih restorana. Blizina Skale Furka, Sivirija, Kasandrije, Kalietee i drugih manjih a poznatih turističkih destinacija na Kasandri, učiniće da svakom turisti, letovanje ostane u lepom sećanju.

Posidi čine hoteli i blokovi apartmana. Najinteresantnije mesto kod Posidija je deo obale gde se veliki peščani sprud zariva duboko u Egejsko more i zaliv Termaikos. Naziv Posidi potiče od boga Posejdona, boga mora kome je posvećen hram i svetionik. Zaštitni znak Possidija je maleni svetionik izgrađen na sprudu okružen borovinom i niskim brdima u pozadini. Osim svetionika i ruševina antičkog naselja Mendi, Posidi je čuven i po predivnom pogledu koji se odavde pruža na zaliv Thermaikos, a po vedrom vremenu iz Posidija se mogu videti vrhovi planine Pilio, te ostrva severnih Sporada.

U našoj ponudi su hoteli i apartmani. Od hotela ističemo: Possidi holidays 5*, Possidi paradise 4*, Dolphin beach hotel 3*.

Ponuda smeštaja

Kasandra je jedan od tri prsta poluostrva Halkidiki. Dužina prsta je oko 60 km a širina 18 km. Kasandra ima veliki broj hotelskog i privatnog smeštaja sa izuzetnom ponudom restorana, taverni, noćnih klubova, diskoteka i velikog broja prelepih plaža. Dakle bogata ponuda turističkih sadržaja. Svako od mesta predstavlja pravi dragulj u prelepom Egejskom moru. Mi u svojoj ponudi imamo kapacitete u gotovo svim mestima kao što su: Afitos, Kalitea, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Paliuri, Sani beach, Siviri, Posidi, Skala Furka, Nea Skioni, Lutra… Raspon ponude smeštaja ide od 1* – 5* zvezdica. Možemo ponuditi izuzetno luksuzene hotele kao i pristojan i lukzuzan privatni smeštaj.