Polihrono

polihrono-leto-1
polihrono-leto
polihrono-leto-2

Polihrono leto 

Polihrono je malo simpatično trurističko mestašce na Kasandri na prvom prstu poluostrva Halkidiki. Nalazi se na svega 90 kilometara od Soluna i predstavlja jedno od najpopularnijih mesta kod naših turista. Smešteno je na istočnoj strani prvog prsta Kasandra, na čuvenom poluostrvu Halkidiki. U nizu je popularnih letovališta na toj obali, počevši od mesta Kalitea, Kriopigi, pa zatim dolazi Polihrono, a ka jugu prvog prsta nakon Polihrona, nastavlja se Hanioti, Pefkohori, Paliuri i tako dalje u krug oko prvog prsta Kasandre, Lutra, Nea Skioni, Posidi, Siviri, Sani, itd

Obalu Polihrona zapljuskuju talasi toplog Egejskog mora i zaliva Toroneos. Blaga mediteransko-kontinentalna klima pružajPolihronu idealne uslove za razvoj turizma. U samom mestu nalazi se veliki broj radnji, pekara, taverni, restorana, poslastičarnica, mini marketa i svega ostalog što je potrebno za kompletan užitak svakom turisti. Duž peščane plaže je i šetalište koje u večernjim satima vri od turista. Plaža je peščana ili sitan šljunak i nagrađena je “plavom zastavicm” EU, kao potvrda čiste obale.

Stanovništvo se prevashodno bavi turizmom i trgovinom, ali i poljoprivredom, tačnije uzgajanjem maslina, vinove loze i mediteranskog voća.

Izleti: Iz Polihrona organizujemo razne vrste izleta: obilazak Soluna sa Zejtinlikom, krstarenje zalivom Toroneos, krstarenje oko Svete Gore sa obilaskom manastira Kakovo, obilazak Meteora, kupanje na prelipim plažama Kasandre, izlet do Soluna, izlet do Waterlanda. Svaki izlet se može organizovati preko posredovanja predstavnika agencije u saradnji sa lokalnom turističkom agencijom koja je partner agencije Happy tours.

Samo ime ovog živopisnog mestašca vodi poreklo od grčih reči “Poli” (mnogo) i “hrono” (hronometar, vreme), što bi bukvalno prevedeno na srpski jezik značilo mnogo vremena ili mnogo godina. Nekoga će asocirati na mnogo lepog vremena, a nekoga na mnogo godina postojanja.

Ponuda smeštaja studija i apartmani

Ponuda hotelskog smeštaja