Paralija

Paralija – Katerini

Paralija je jedno od najpopularnijih letovališta kod naših turista u severnom delu Grčke. Paralija na grčkom jeziku znači plaža, te kako je puno ime ovog turističkog gradića paralija Katerini, to znači da je to plaža grada Katerinija koje se i nalazi na 7 kilometara od Paralije. Inače sam gradić Katerni je mnogo simpatičan i lep i odiše grčim načinom života sa prelepim pogledom na planinu Olimp, tako da ako ste već odabrali Paraliju za letovanje, obavezo odvojite dan za posetu Kateriniju. Od Paralije Solun je udaljen 70 km. Nadomak Paralije je i maleni Olimpik Bič, takođe lepo i poznato turističko mesto. Kroz Paraliju prolazi autobus koji vodi do Katerinija i Olimpik Bič-a. Saobraća i turistički vozić između Paralije i Olimpik biča.

Paralija je vrlo atraktivno mesto za odmor. Pogodno je kako porodice sa decom, tako i za mlade, jer nudi dobar noćni provod u izuzetno velikim i lepo uređenim diskotekama. Uličice su načičkane raznovrsnim radnjama, supermarketima, restoranima, tavernama, poslastičarnicama, kafićima, rent-a-car agencijama, i mnoštvom ljudi, koji šetaju njima, tako da celo mesto podseća na neku veliku pijacu. Mesto takođe, krasi manja crkva Svete Petke i dva parkića.

Studija i apartmani u Paraliji

Hoteli u Paraliji

Kada letujete u Paralii, očekuje vas velika mogućnost izleta, bilo da idete u sopstvenoj režiji ili preko vaše agencije. Možete posetiti famozne Meteore, ali s obzirom na njihovu daljinu, put do njih traje i nekoliko sati, tako da ćete za to morati da odvojite čitav dan. Ko ne želi da putuje tako daleko, može da ode do Soluna i Katerinija u razgledanje grada ili šoping, jer su znatno bliže. U Kateriniju imate autobuske linije do Soluna, ili bilo kojeg drugog mesta, a voz do Soluna košta svega 5e. Takođe, možete posetiti i grad Larisu, koji ima veliku istorijsku vrednost, ili otići na Olimpic Beach. Aqua park se nalazi u blizini Soluna, tako da se možete i tamo opustiti, pogotovo ako ste na odmoru sa decom.