Olimpik bič

Olympic beach Olimpska regija Happy tours Beograd
Olimpik bic Happy tours Beograd

Olimpik Bič je popularno turističko letovalište u podnožju najviše grčke planine Olimp.  

Nalazi se na 2 kilometara od Paralije i 7 kilometara od simpatičnog gradića Katerinija. Sa Paralijom (inače na grčkom Paralia znači plaža) je povezan šetalištem duž peščane plaže, kao i širokom asfaltnom ulicom. Između Olimpik biča i Paralije saobraća turistički vozić, čija je cena karte 3 evra u jednom pravcu. Mnogi turisti koriste šetalište za večernju šetnju obalom. Peške od Olimpik biča do Paralije treba oko 30 minuta. 

Velika peskovita plaža pruža se duž čitavog mesta Olimpik bič i na njoj se nalazi park pun zelenila sa igralištima za decu. Olimpik bič se nalazi blizu grada Katerini u kom se odvija trgovina u ovom delu Grčke.Turisti idu u šoping u Katerini poznat po dobro snabdevenim radnjama koje prodaju kožne proizvode kao i bunde i druge proizvode od krzna. Zbog veom pristupačnih cena Olimpik Bič je poznat kao popularno letovalište naših turista. Idealno je mesto za porodični, mirni odmor, pogotovo ako imate malu decu.

Smeštaj u apartmanima i studijima

Olimpik bic je od Soluna je udaljen 70 km. Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna, odeće. Ulice su prepune taverni, kafića, noćnih klubova i diskoteka kao i zabavnih parkića za decu. Blizina Paralije čini jedinstvenom celinom ovaj deo Olimpske regije i zbog toga se može reći da je ovo jedna od najposećenijih turističkih destinacija.U našoj ponudi se nalazi apartmanski i hotelski smeštaj. Raspon je od prosečnog do superluksuznog. Dakle,ima za svakog po nešto. 

Kada se već nađete na opdmoru u Olimpik biču, preporučujemo da se odlučite za neki od izleta kod lokalnih grčkih turističkih agencija. U ponudi su izleti do Soluna, do Meteora, Litohora i planine Olimp, izlet do mesta Dion na Olimpu, kao i jednodnevni izlet do Atine koja je od Olimpik biča udaljena oko 5 sati vožnje.