Limenaria letovanje

Limenarija
Limenarija 1

Limenaria letovanje

Posle Limenasa, Limenarija mali lep gradić je drugi po veličini na ostrvu. Od glavnog grada limenasa udaljen je 55 kilometara u pravcu kretanja prema jugu ostrva Tasos. Na peščanoj plaži sa postepenim ulaskom u more, koja se pruža u dužini od 2 kilometra, postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Mesto je idealno, kako za mlade tako i za porodice sa malom decom. U samom gradu, nalaze se taverne, kafići, mnoštvo supermarketa, rent a car agencija, butika, pekara, apoteka i lekarska ordinacija. Limenaria je, zasigurno, grad koji može da ugodi svima.

Limenarija je odlična destinacija kao što smo rekli za porodice sa malom decom, ali i za one turiste koji žele da uživaju u noćnom provodu, jer ovaj grad definitivno ne zaostaje u tom pogledu, mada je činjenica da nije u pitanju neki naročito razvijen noćni život. Ali za ljubitelje grčke muzike, tu su brojne taverne i barovi na plaži u kojima mogu da uživaju.

Svi smeštajni objekti su lepo uređeni, a u mestu postoji i nekoliko taverni, brojni kafići, pekara, poslastičarnica, ali i brojne prodavnice, tako da ne morate da brinete za snabdevanje ni u kom slučaju. Uz to, u Limenariji postoji i lekarska ordinacija i apoteka, što je naročito bitno onim turistima koji na letovanje polaze sa mališanima. 

Limenarija plaža
Glavna plaža u ovom mestu je duga oko 2 kilometra i proteže se duž celog mesta. Prekrivena je peskom i sitnim šljunkom. Na njoj se nalaze i kafići u okviru kojih je dovoljno da naručite piće kako biste mogli da koristite ležaljke i suncobrane.U okolini mesta je jedna od najčuvenijih plaža na Tasosu, “Metalion”, ali i napušteni rudnik, koji predstavlja atrakciju za turiste. U blizini je i popularno letovalište, gradić Potos. Takođe imate i mogućnost da odete na neki od organizovanih izleta brodićem, a turisti se najčešće odlučuju za onu turu koja vozi do čuvene plaže “Aliki”.