Lido di Jesolo

Lido di Jesolo – kilometri plaže i najduža pešačka ulica u Evropi

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

je turistički centar na severoistoku Italije, na Jadranskom moru u blizini Venecije. Njegova kilometrima duga peščana plaža, redovi ležaljki i noćna zabava privlače hiljade turista svakog leta. Lido di Jesolo je turistima poznat i kao „venecijanska rivijera”. Celo mesto je potpuno posvećeno turizmu.

Jesolo grad crkva

Grad Jesolo

Početkom dvadesetog veka, Jesolo je bio malo kopneno naselje u regiji Veneto. Nalazi se u blizini severnog kraja venecijanske lagune, na 4 kilometara udaljenosti od Jadranskog mora. Kako je počeo da se razvija turizam rešeno je da se kilometri peščane obale iskoriste kao turistički resursi.

Lido di Jesolo plaža

Opis plaže

Plaža Lido di Jesola je duga 15 km. i njen sastav je sitan dolomitski pesak. Zadnji deo plaže naslanja se na dugo popločano šetalište. Turisti je koriste za šetnju ali i za rekreativno trčanje. g. Plaža je podeljena na uređena kupališta, sa sopstvenim redovima ležaljki i suncobranima koji se naplaćuju.

Aqualandia

Atrakcije Lido di jesola

 U Lido di Jesolu turisti mogu naći veliki broj atrakcija za sve uzraste. Posebno za porodice sa decom. U Lidu se nalazi AKVARIJUM, TROPIKARIJUM, Galija po imenu “Jolly Roger” krstari uz obalu i nudi gusarsko iskustvo i zabavu, a tu je i vodeni park  “AQUALANDIA”.

Ponuda smeštaja - hoteli sa 2 *

Ponuda smeštaja - hoteli sa 3 *

Ponuda smeštaja - hoteli sa 4 *