Kriopigi Halkidiki

Kriopigi voz
Kriopigi Kasandra

Kriopigi Halkidiki

Kriopigi je jedno od popularnijih letovališta na Kasandri prvom prstu poluostrva Halkidiki. Udaljen je od Soluna svega 85 km. Smešten je na uzvišenju pored magistralnog puta koji od Soluna ide do Pefkorija i iz Kriopigija pogled se prostire na zaliv Toroneos koji razvdaja prvi prst kasandru i drugi pret Sitoniju. Pogled na zaliv je očaravajući.

Kriopigi na grčkom jeziku znači “hladno vrelo” ili “hladan izvor”. A mesto je poznato po zelenoj koju čine četinari i razno mediteransko bilje. Ovde miris Mediterana opija prelepim spektrom četinarskih biljaka, raznog mediteranskog bilja i svežine mora. Samo mesto se nalazi na uzvišenju iznad plaže do koje se dolazi malim vozićem kroz samu šumu tako da i ovo predstavlja malu atrakciju mesta. Plaža je čuvena po pesku bele boje i tirkiznoj boji mora. More je toplo i čisto. Kao i ceo Egej kome i pripada ova obala Halkidikija.

Na 5 kilometara od Kriopigija, ka severu nalazi se mesto Kalitea, koje je poznato po dobrom noćnom provodi i gde s enalaze veći supermarketi Masutis i Lidl. Krećući se od Kriopigija kaj jugu prvog prsta Kasandre, na svakih 5 kilometara udaljenosti nalaze se popularna letovališta Polihrono, te nakon njega je Hanioti, pa iza Pefkohori i zatim Paliuri. A između svakog od ovih mesta duž obale nalazi se po nekoliko predivnih plaža koje zaista vredi videti i uživati u lepotama Halkidikija.

Više informacija o destinaciji Kasandra pogledajte OVDE

Kriopigi hoteli sa 2**

Kriopigi hoteli sa 3***

Kriopigi hoteli sa 4****

Kriopigi hoteli sa 5*****

Kasandra je jedan od tri prsta poluostrva Halkidiki. Dužina prsta je oko 60 km, a širina 18 km. Na Kasandri se nalaze popularna letovališta, kao što su Afitos, Kalitea, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Paliuri, Lutra, Nea Skioni, Posidi, Furka, Sani beach… Sva ova mesta nude smeštaj u hotelima svih kategorija, kao i smeštaj u privatnim vilama, apartmanima i studijima. Svako od ovih mesta ima veliki broj restorana, taverni, ribljih restorana, noćnih klubova, diskoteka, rent-a-kar agencija, medicinskih i zdravstvenih ustanova kao i ostalog sadržaja potrebnog svakom turisti.

Ono po čemu je prepoznatljiva Kasandra su svakako plaže. Prelepa plava boja i čistoća Egejskog mora koje zapljuskuje obale Kasandre i Halkidikija, svakog turistu i posetioca ostaviće bez daha. Lepota ovog dela Grčke je poznata širom sveta. Može se reći da je Kasandra pravi dragulj Egeja i Mediterana. Gostoprimstvo lokalnog stanovništva ne manjka i samo upotpunjuje sliku tih predela.

Hoteli na Kasandri nude raznovrsnu uslugu, shodnu kategoriji hotela, a tu se i nalaze hoteli od 1 pa do 5 zvezdica. U našoj ponudi hotelski smeštaj nudimo po pristupačnim cenama. Last minut i first minut ponude svakao nemojte propustiti.