Kalitea Kasandra

kalitea-letovanje
kalitea-letovanje-1
kalitea-letovanje-2

Kalitea Kasandra

Kalitea je jedno prelepo mestašce na Kasandri, prvom prstu poluostrva Halkidiki. Gradić se nalalazi na magistralnom putu, an oko 80 km od Soluna. Kalitea je ime dobila po prelepom pogledu koji se pruža sa centralnog trga ka zalivu Toroneos. Kalitea na grčkom jeziku znači “Dobar pogled”. (Kali – Dobar, tea – pogled) Mozda bi prikladan naziv na srpskom jeziku bio “Vidikovac”.  Slično kao i Kriopigi nalazi se na uzvišenju iznad zaliva Toroneos. Popularno je kod naših turista i nalazi se u ponudi gotovo svih naših agencija. Ovo mesto karakteriše duga bela peščana plaža, kristalno čisto more i bujno zalenilo sa četinarima i mediteranskim biljem. Kalitea ima bogatu ponudu kako hotelskog tako i apartmanskog smeštaja. Raspon hotelske ponude, Kalitea leto 2017 je od 2-5 zvezdica. Kalitea ima bogatu ponudu restorana, taverni, pastiserija, ribljih restorana, kafeterija, klubova i diskoteka. Pored ovoga odlična je ponuda zabavnih parkova za decu.

Više informacija o destinaciji Kasandra pogledajte OVDE

Kalitea hoteli

Kasandra je jedan od tri prsta poluostrva Halkidiki. Dužina prsta je oko 60 km, a širina 18 km. Na Kasandri se nalaze popularna letovališta, kao što su Afitos, Kalitea, Kriopigi, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Paliuri, Lutra, Nea Skioni, Posidi, Furka, Sani beach… Sva ova mesta nude smeštaj u hotelima svih kategorija, kao i smeštaj u privatnim vilama, apartmanima i studijima. Svako od ovih mesta ima veliki broj restorana, taverni, ribljih restorana, noćnih klubova, diskoteka, rent-a-kar agencija, medicinskih i zdravstvenih ustanova kao i ostalog sadržaja potrebnog svakom turisti.

Ono po čemu je prepoznatljiva Kasandra su svakako plaže. Prelepa plava boja i čistoća Egejskog mora koje zapljuskuje obale Kasandre i Halkidikija, svakog turistu i posetioca ostaviće bez daha. Lepota ovog dela Grčke je poznata širom sveta. Može se reći da je Kasandra pravi dragulj Egeja i Mediterana. Gostoprimstvo lokalnog stanovništva ne manjka i samo upotpunjuje sliku tih predela.

Hoteli na Kasandri nude raznovrsnu uslugu, shodnu kategoriji hotela, a tu se i nalaze hoteli od 1 pa do 5 zvezdica. U našoj ponudi hotelski smeštaj nudimo po pristupačnim cenama. Last minut i first minut ponude svakao nemojte propustiti.