Hanioti

Hanioti

Hanioti je jedno od najpopularnijih letovališta na Kasandri, na prvom prstu Halkidikija. Nalazi se na istočnoj strani prsta i gleda prema Sitoniji a zaliv Toroneos zaliv deli ova dva prsta. Mesto je udaljeno od Soluna oko 95km. Prepoznatljiv je po svojoj vegetaciji i prelepoj beloj peščanoj plaži i prelepom trgu, centralnom delu mesta i svih dešavanja. Hanioti ima veliki broj restorana, kafeterija, taverni, klubova, diskoteka… Može se reći da objedinjuje odmor i zabavu. Obzirom da se nalazi  u zalivu Toroneos, lako se stiže čamcima i brodićima do Sitonije. Plaža je peščana sa sitnim belim peskom dugačka preko 2km. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane uz konzumaciju nekog pića i to predstavlja cenu najma. Uz samu obalu se nalaze prelepi restorani koji nude osveženje na samoj plaži.

Apartmani i studija

Hoteli

U blizini Haniotija su i popularna letovališta Pefkohori, Polihron, Paliuri, dok se preko prelepih brda Kasandre može doći na drugu obalu gde se nalaze takođe poznata turistička mesta kao što su Nea Skioni, Lutra, Posidi, Furka itd. Hanioti je popularan kako za porodice, tako i za mlađe ljude, jer zaista ima puno sadržaja za sve uzraste. Iz Haniotija se organizuju izleti: izlet do Soluna, krstarenje brodom zalivom Toroneos, odlazak do nekih od prelepih plaža Kasandre, odlazak u Kasandriju na pijačni dan, krstarenje oko Svete Gore…

Hanioti ponuda smeštaja je bogata. Od hotelskog smeštaja u rasponu od luksuznih hotela sa 5*, do nešto skromnijih hotela, pa sve do vila i apartmana u privatnoj režiji, koji ispunjavaju stroge kriterijume Grčkog ministarstva turizma. Apartmani koji su prva linija od mora su za nijansu skuplji od onih koji su malo dalje od plaže. Hanioti apartmani imaju nešto veće cene u odnosu na npr. Pefkohori ili Polihrono, mada se to donekle može opravdati činjenicom da u Hanioti dolazi veliki broj britanskih turista.