Furka

Furka 

Furka je malo mesto na Kasandri prvom prstu polostrva Halkidiki. Nalazi se na zapadnoj strani prsta i gleda prema Solunskom zalivu. Fourka Kasandra je poznata po svojoj prelepoj plaži koja je udaljena oko 2 km od samog mesta. Mesto je idilično i ima pravu porodičnu atmosferu. Idealno je za porodice sa malom decom i za sve one koji žele miran odmor. U samom mestu ima dosta taverni i ribljih restorana. U našoj ponudi se nalaze kako hoteli tako i apartmani.

Ponuda smeštaja

Furka Kasandra je puna zelenila, raznog vrsta drveća i cveća. More je kristalno čisto i plavo i izgleda savršeno u kombinaciji sa šumama i planinom. Zalazak Sunca je poseban doživljaj gde sva čula uživaju u smiraju i lepoti ovog mesta. Ljubaznost meštana ovde dolazi do izražaja. U svakom trenutku ćete naići na nekog ljubaznog domaćina koji ima poseban odnos prema svakom gostu.

Dugačka plaža oko 5 km i široka plaža, na kojoj skoro nikada nema gužve, prodavnice, kafići, dobar smeštaj, i rivijera sa druge strane zaliva Termaikos, aduti su da Vaš odmor na miran način provedete upravo u ovom simpatičnom mestašcu. U Skala Furki se nalaze ambulanta, apoteka, pošta, veliki broj prodavnica i supermarketa, pekara, hotela, vila i apartmana, restorana, taverni, kafića, barova, picerija, renta car agencije. Na plaži se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke. Kao i sva manja mesta na Halkidikiju i Furka odiše prirodnom lepotom. Blizina Posidija, Nea Skionija I kasandrie upotpunjuju svaki boravak tamo, jer se mogu obići sve prelepe plaže Kasandre. U Kasandriji se nalazi i zdravstveni centar a jednom nedeljno tu se i održava pijačni dan, kada veliki broj trgvaca dolazi sa svojim proizvodima od voća i pvrća, kao i drugom raznom robom. Interesantno je posetiti tu pijacu.