Budvanska rivijera

Postoji lepota koje se čovek nikada ne zasiti. Ona je ista, a drugačija. Svaki put poznato bliska, a ipak mistična i neuhvatljiva. Ona opušta, odmara, mami i zavodi. Za takvom lepotom čovek neprestano traga. A ako ima sreće – takvoj lepoti se uvek i uporno vraća.

Egzotični pejzaži ne moraju uvek biti daleki i nepristupačni. U srcu Jadranske obale Crne Gore čeka Vas Budva i Vaš odmor za pamćenje može da počne.

Na raspolaganju Vam stoji 35 predivnih, peskovitih plaža (8 kupališta ima plavu zastavicu – prestižno međunarodno priznanje za kvalitet i standard usluge i ponude na plaži), čisto i bezbedno more uz nezaboravan dnevni i noćni provod, jedinstvene pozorišne predstave i performanse i muzičke zabavne programe.

Da bi pronikli u dušu lokalnog stanovništva- Paštrovica, Maina, Grbljana i ostalih – morate probati specijalitete lokalne nacionalne kuhinje, doživeti gostoprimstvo ovih domaćina. Obavezno posetite zidine Starog grada Budve i osetite duh antike i renesansnog šarma Budve.

Budvansku rivijeru oplakuje toplo more: februar 11, 7°C, avgust 24, 7°C. Od maja do oktobra more je u proseku toplije od 18°C. Sezona kupanja pocinje 10. maja i traje do 8. novembra tj. 182 dana.

Gotovo četvrtinu atraktivnog priobalnog pojasa Crne Gore ili 25 kilometara razuđene obale, zauzima Budvanska opština, a peščane plaže prekrivaju 11. 310 metara.

Ponuda smeštaja