Afitos

Afitos

je poznati turistički centar, smešten na istočnoj strani Kasandre na poluostrvu Halkidiki. Zahvaljujuči svom autentičnom ambijentu, sagrađen od kamenih kuća, sa prekrasnim pogledom prema moru, lepim peščanim plažama, čistom i toplom moru, svežim vazduhom od okolnihih planina, Afitos, predstavlja atraktivnu turističku destinaciju, kao i destinaciju za život ili duži boravak na moru. Bogata putna infrastruktura, kao i brojni turistički kapaciteti, su razlog više, da Afitos bude odabran, kao destinacija za odmor. Centralni deo gradića Afitos je prepun taverni i kafea, a poznata prelepa Afitoška terasa ili Afitoški balkon prepoznatljiv je po predivnom pogledu na zaliv Toroneos i toplo Egejsko more. Veliki broj restorana i kafića na toj terasi turistima pružaju fenomenalan osećaj ugodnosti kako u uživanju u pogledu i krajoliku, tako i u grčkim specijačitetima. Takođe u centru Afitosa nalazi se crkva Svetog Dimitrija koja daje posebnu draž ovom prelepom mestu.

Afitos apartmani i studija

Afitos hoteli

Afitos se nalazi na oko 86 km od Soluna, izmedju mesta Nea Fokea i Kalitea na Kasandri. Afitos ima mnoštvo malih kaldrmisanih ulica niz koje se nižu mali restorani i taverne sa lokalnim specijalitetima. Plaža je peščana sa malo šljunka duž koje se nalaze ležaljke sa suncobranima. Nalazi se ispod mesta i postoji lokalni prevoz koji vodi do njih. Većini turista nije problem da se rekreira i da ide pešice na plažu jer je u pitanju šetnja od svega 15 minuta. Postoji nekoliko malih uvala na kojima je manja gužva za sve one koji vole mir i tišinu. Na glavnom magistralnom putu, baš kod Afitosa, nalazi se i poznati super market Lidl.

Sam položaj Afitosa je idealan za obilazak prvog prsta Kasandre, obzirom da se u mestu Kalitea, koja je udaljena 1 kilometar od Afitosa, razdvaja put na istočni i zapadni deo Kasandre, te turisti mogu obići sva mesta, plaže i predele koji se tamo nalaze i koji će ostaviti zaista prelep ugođaj svakom posetiocu.